25-01-10

Je hebt blijkbaar homofobie en homofobie...

Monseigneur Léonard is sinds enige tijd Aartsbisschop. Dat zou onopgemerkt gepasseerd zijn ware het niet dat de man in kwestie een 'verleden' met zich meedraagt.

Nu, dat verleden bestaat er slechts in dat hij de standpunten van de Katholieke Kerk verwoordt op zijn eigen, duidelijke manier. Hij heeft uitspraken op zijn naam staan die in sommige kringen 'contoversieel' of 'oer-conservatief' genoemd worden. Hij zou homofoob zijn volgens diezelfde kringen. Uiteraard doet men nu in de media uitschijnen dat die 'groepen' ten eerste gigantische groepen zijn die zelfs meer mensen vertegenwoordigen dat dat er mensen zijn en ten tweede zouden die groepen als rechtmatige jury naar voor worden geschoven die mag oordelen over schuld en onschuld en over wat de Katholieke Kerk mag verkondigen en op welke manier. Het is eigenlijk redelijk lachwekkend.

Nu goed, voormalig Kardinaal Daneels gaf zelf al aan tijdens de voorstellings-persconferentie dat Léonard hetzelfde zegt als hijzelf maar dan op een andere manier, ergo Daneels is dan ook homofoob. Een jonge priester begon zelfs een groep op de netwerksite Facebook tegen Mgr. Léonard. Léonard reageerde gewoontjes dat hij wel eens met deze man zou gaan praten. Léonard is dan ook een gewoon katholiek man die - zoals gezegd - enkel maar het woord verkonigt dat het Vaticaan hem voorschrijft.

Te pas en te onpas schreeuwen de 'tegenstanders' nu dat elke belastingbetaler het recht heeft om zijn mening op te dringen bij alles wat de Katholieke Kerk aangaat want ze betalen er tenslotte voor... Dat deze stelling niet opgaat is één zaak (scheiding van Kerk en staat weet u wel) maar een andere zaak is het feit dat diezelfde roepers uit naam van de verdraagzaamheid de Islam als godsdienst willen aanvaarden en toelaten in al haar gedaanten en vormen. De Islam wordt overal opgehemeld. In de boekskes, op congressen van politieke partijen, in alle media die voorhanden is en ga zo maar door. De Islam wordt steevast beschreven als een vreedzaam geloof, zelfs vreedzamer dan het Katholieke geloof. Als dit niet indruist tegen de geschiedenis....

Maar goed, laat ze dan nog de Islam ophemelen (en het zijn dan nog de progressieven die er het sterkst in zijn, de anti-Godsdienstigen weet u wel?), wat dan met de standpunten binnen de Islam aangaande homofilie? Worden homo's op handen gedragen of zelfs nog maar aanvaard binnen de Islam? Ik dacht het niet! In verschillende Islam-landen staat zelfs de doodstraf op deze 'zonde'. Nu een katholiek vertegenwoordiger homofilie bij naam noemt en omschrijft volgens de geschriften van het Vaticaan is ons land te klein. Dat de Islam, de meest gekende homofobe instelling ter wereld, meer en meer erkenning eist en afdwingt en daar trouwens ook in slaagt is blijkbaar 'normaal'. Het lijkt dan ook wel of de termen 'normaal' en 'abnormaal' in dit land een omgekeerde betekenis hebben gekregen en een identiteitsverwisseling ondergaan hebben. Dat ieder maar eens eerst kuist voor zijn eigen deur alvorens aan het grote werk te willen beginnen.

Veel succes Aartsbisschop Léonard en proficiat met uw aanstelling!

12:55 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.