01-02-10

ANNEMIE STRUYF: VERVOLG

De storm rond Annemie Struyf wil maar niet gaan liggen. Vandaag lezen we in de Vlaamse kranten dat het veelbesproken koppel dat mocht opdraven in het nieuwe programma van Annemie Struyf 'In Godsnaam' de Stad Gent en mevrouw Struyf in 'gebreke' wil laten stellen vanwege hun uitspraken over hun huwelijk. In gebreke stellen wil zeggen dat je op een duidelijke, ondubbelzinnige manier aan de tegenpartij laat weten dat je erop staat dat hij zijn verbintenissen nakomt. In het geval van Struyf en de Stad Gent is er mijns inziens dus geen enkele reden om ze in gebreke te stellen. Ze zijn op geen enkele manier een overeenkomst aangegaan met het koppel Linsy en Abdelali. Nu goed, hun advocaat zal bijgevolg wel niet veel voorstellen en de Stad Gent en de programmamakers rond Struyf hoeven zich dus niet al te veel zorgen te maken.

Wat me wel zorgen baart is dat Struyf sinds het verschijnen van de reportage, nu reeds een week geleden, al verschillende haatmails ontvangen heeft. Ik herhaal nogmaals dat mevrouw Stuyf allesbehalve als islamofoob beschuldigd kan worden. Het programma dat te zien was sprak voor zich en ik ben ervan overtuigd dat de montageploeg rond Struyf er wel alles aan gedaan zal hebben om de islam als dusdanig op een zo positief mogelijke manier te doen overkomen. De beelden echter spreken voor zich. Vrouwen die erg naïef overkomen en dikwijls (schijn)huwen onder bedreiging, mannen die verkondigen dat hun vrouw 'goed' is omdat ze 'gehoorzaam' is en dit terwijl de betrokken vrouw er naast staat, Nordin Taouil die de camera verbiedt bepaalde zaken te filmen, een 'vertegenwoordigster' van een buitenlandse vereniging voor bekeerlingen die niet langer vragen mag beantwoorden na een telefoontje met haar baas en nu dit. Oordeelt u zelf.

De islam is naar mijn gevoel allesbehalve een open religie en wie er 'slecht' over spreekt mag zich verwachten aan allerhande represailles. Wijlen Pim Fortuyn en Theo Van Gogh hebben dit aan de lijve mogen ondervinden met de dood tot gevolg.

11:35 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.