26-02-10

AFF, JE KAN ER MAAR BETER EENS MEE LACHEN!

AFF is duidelijk de trappers volledig kwijt! Eerder deze week schreef ik het heugelijke nieuws dat de Leeuw Van Vlaanderen terug opengaat. Deze keer wordt een poging ondernomen door een vzw om 'De Beest' uit te baten.

Totdat ik gisterenavond laat door mijn goede vriend Yves Pernet werd wakkergeschud. "Wat hebt ge nu weer verkeerd geschreven voor het AFF op uwen blog?" vroeg hij zich af. Uiteraard kon ik niet volgen en surfte meteen naar de webstek die ik elke morgen na Mediargus als tweede webstek nalees. En inderdaad, het AFF schreef dat ik zou vermeld hebben dat het VNJ mee betrokken zou zijn in de vzw die De Beest vanaf 10 maart gaat uitbaten. (elke dag behalve dinsdag open vanaf 11u trouwens)

Meteen drong tot me door waar het AFF deze dommigheid vandaan had gehaald. Ledy Broeckx, ere-Verbondsleidster van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (het VNJ dus) had onder het artikel over De Beest een commentaar achtergelaten. Ze vroeg zich af of ik het VNJ vergeten was en waarom er dus geen verwijzing naar werd gemaakt. Ik moet toegeven dat zelfs ik het AFF niet zo dom had ingeschat als nu! Want waar sloeg dat bericht van Ledy nu op? Wel, in de rechterkolom hier op deze blog, tussen de verwijzingen, zal u kunnen vaststellen dat er geen enkele link staat naar het VNJ. En daar had mijn goede vriendin Ledy het dus over.

Het AFF zal dan ook op haar blog mogen uitleggen dat dat van het VNJ en de vzw een ferme kwakkel was. Doen ze dat niet, dan is dat hun probleem natuurlijk, maar dan nemen ze een serieuze loop met de waarheid! Ondertussen kunnen we wel eens érg hard lachen met de jongens en meisjes die achter het AFF zitten.

Ah ja, de link naar het VNJ is er niet en zal er ook nog niet snel komen. Het klopt dat ik na 18 jaar actief te zijn geweest in deze jeugdbeweging een grote emotionele band heb met het VNJ, maar dan wel met het VNJ uit 'mijn tijd' (en dan vooral de periode tot voor de aanstelling van Mark Van der Borght). Al sinds het aftreden van Ledy stel ik me ernstige vragen bij de werking en vooral het leiderschap van het VNJ en zolang er geen zichtbare beterschap is (en volgens Ledy zou die er ondertussen al wel zijn, maar goed dat zien we zondag wel met het Zangfeest zeker?) zie ik me niet genoodzaakt om op mijn blog een link te leggen naar het VNJ. Ik heb nog drie jaar om mij te bedenken, want dan zal mijn dochter oud genoeg zijn om naar het VNJ in Mol te gaan. We zullen dus nog wel zien.

11:36 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hilarisch Schitterend gewoon, het analytisch vermogen van onze "anti-fascisten" ... Ik heb er ook een artikeltje aan gewijd, mét [b]verwijzing[/b] naar jouw artikels natuurlijk :-)

Gepost door: Björn Roose | 26-02-10

Hopelijk deze keer wel met een uitbater die weet wat werken is...
En hopelijk laat Sandy Neel haar C-18 vrienden thuis !

Gepost door: a.b. | 01-03-10

VNJ-Mol Dag Bert,

De familie Deckers is uiteraard meer dan welkom in de Molse schaar Pieter Corbeels. Meer Vlaamse families zouden hun kinderen terug mogen sturen zodat een krachtige Volksnationalistische jeugdvereniging mee de weg van de Vlaamse beweging kan bepalen. Volgend jaar zal het VNJ 50 jaar bestaan. Menig oud-VNJ'er is nu verspreid in de Vlaamse beweging en draagt ons nog steeds een warm hart toe. Ik hoop dat het VNJ je heeft kunnen overtuigen op het Zangfeest.

Met Vlaamse groet
Joris Jansen

Gepost door: joris jansen | 02-03-10

De commentaren zijn gesloten.