02-03-10

LINKSE HYPOCRISIE

Naar aanleiding van de jaarlijkse betoging van de NSV organiseert de LSP - met in haar kielzog tal van obscure extreem linkse verenigingen, de ene al wat gewelddadiger dan de andere - een tegenbetoging in dezelfde stad als die waar de NSV haar betoging houdt.

Tevens schrijft de LSP dan de één of andere tekst die men dan aanduidt als 'platformtekst' waarmee men wil duiden waarom men tegen de NSV betoogt. Hun goed recht natuurlijk, al geraakt de inspiratie een beetje op blijkbaar. Het is dan ook niet gemakkelijk om jaar na jaar een tekst vol verzinsels aaneen te rijgen. (van "de NSV is racistisch" tot "de NSV plant genocides")

Dit jaar is mijn blogbroeder (volgens politics.be zelfs tandembroeder) Yves Pernet echter iets opgevallen bij de ondertekenaars van de 'platformtekst'. Ik laat het hem zelf vertellen.

Blokbuster en Leopold II: één strijd!

Zoals men elk jaar een NSV!-betoging organiseert, zo wordt ook elk jaar een tegenbetoging georganiseerd. En zoals elk jaar produceert links dan een visietekst, die elk jaar korter en holler wordt qua inhoud, die ze laten ondertekenen door x-aantal organisaties. Vervolgens gaan ze dan tegenbetogen omdat anders NSV! de macht gaat grijpen over gans Europa en met etnische zuiveringen begint (of zoiets). U kent het wel.

Maar dit jaar valt de lijst van ondertekenaars nogal op vanwege één naam. Even een stukje uit de lijst van ondertekenaars halen:

- BBTK-ABVV RZ Sint-Maria Halle
- Belgische Alliantie
- Blokbuster

Waar kent u die middelste organisatie van? Wel, hier had ik het er reeds over. De Belgische Alliantie vond het nodig om een tijd geleden Leopold II te eren wegens zijn koloniale politiek. Dat daar een paar miljoen zwarten voor stierven, dat was zelfs geen detail, maar blijkbaar nodig. Aangezien graag aan identificatie door associatie doet, mogen we dat uiteraard ook op hen gaan toepassen.

Door de Belgische alliantie mee op te nemen in hun lijst, keurt de LSP het koloniale verleden moreel volledig goed. Zij stappen zij aan zij op met een organisatie die een genocidair goedpraat en zelf een ereplaats geeft in hun denken. Dit om de heilige ondeelbaarheid van het Belgische vaderland, een véél gevaarlijke nationalisme dan het Vlaams-nationalisme, te verdedigen. U weet wel, het soort nationalisme dat het Nationaal Legioen voortbracht, de eerste fascistische beweging in België, een organisatie die in 1936 een poging tot staatsgreep ondernam.

Mooie vrienden hebben ze daar!

Tot donderdag!

16:09 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.