12-03-10

BORGERHOUT: DE (TRIESTE) REACTIES...

Gisteren schreef ik nog dat de situatie in Borgerhout al jaren wordt aangekaart door het Vlaams Belang en dat er wel altijd progressieve mensen zullen zijn die de problemen niet willen zien. Vandaag lezen we in GVA de reacties van verschillende politici én buurtbewoners. Het is om te lachen! (of net niet?)

Uiteraard laat men als eerste het progressieve gezin aan het woord. Ze wonen aan het Laar en zijn stekeblind voor de problemen rondom hen. "Kinderen leggen makkelijk contact met elkaar, dat doet ouders van alle nationaliteiten met elkaar praten, en de sociale controle stijgt. Het is hier nog dorps: we kennen onze buren. En schrik? Nee. Ik stapte laatst 's avonds naar de nachtwinkel. Terwijl was ik in mijn portefeuille aan het kijken hoeveel ik bij me had. Een paar Marokkanen komen voorbij en zeggen: 'Jij durft!' We moesten allemaal lachen. Een grapje durven maken, helpt." zeggen ze. Het kan kloppen dat wanneer men intensief de allochtone en autochtone kindjes laat samenspelen en deftig opvoedt er een kans is op een geslaagde en mooie samenleving. Helaas is het zo dat in de scholen in Borgerhout de blanke kindjes zich in een minderheidspositie bevinden. De nieuwe regeling om schoolkinderen in te schrijven in Antwerpen zal dit probleem enkel maar vergroten. Kom dus niet af met 'sociale controle' en 'we kennen onze buren', want dat is een illusie. En dan heb ik het nog niet over de problemen die zullen ontstaan wanneer de meerderheid van de schoolkinderen in Borgerhout moslimkindjes zullen zijn. Wat als de kinderen van de progressieve (en bijgevolg doorgaans 'ongelovige' gezinnen) verkering krijgen met een moslimjongen of -meisje? Allemaal mooi en lief, totdat er problemen ontstaan met uithuwelijkingen en dergelijke...

En dan zullen we het even hebben over de politici die reageren. Dewinter bevestigt uiteraard datgene wat ikzelf schreef, het Vlaams Belang zegt dit al jaren, niets nieuw onder de zon in Borgerhout. Dewever, Janssens en Van Besien, dat is andere koek. En het is lachwekken of schrijnend, ik twijfel nog wat. Voor Wouter Van Besien van Groen! is het allemaal een pak overdreven wat er gisteren in GVA werd geschreven. "De realiteit is een pak genuanceerder" zegt hij, Bart Dewever (N-VA) is al iets beter bij de les want hij had al 'vermoedens' dat er iets aan de hand was in Borgerhout. Maar Patrick Janssens (sp.a) spant toch wel de kroon. De burgemeester van onze Grootstad (niet Balen waar ik woon, maar Antwerpen waar ik werk en steeds gewoond heb) meldt doodleuk dat hij "een signaal [heeft] ontvangen van de buurtvereniging". Met andere woorden, Janssens was niet op de hoogte van de problemen in Borgerhout, maar ontving dus een signaal... Zou dit komen omdat men bijvoorbeeld de 100.000ste overval heeft gevierd aldaar in één of andere duistere vzw? Of omdat de laatste winkel uitgebaat door blanken zijn deuren heeft gesloten in een willekeurige Borgerhoutse winkelstraat en deze kleine zelfstandige daarover een kwade brief heeft gestuurd naar 't Schoon Verdiep? Het moet toch een serieus signaal geweest zijn als nu pas de 'pellen' van Janssens' ogen zijn gevallen. Maar maak u geen zorgen, Janssen bleef zichzelf en haalde meteen zijn oogkleppen uit de kast. "We hebben snel daarna gereageerd en een afspraak gemaakt om de problematiek te bespreken. We willen dat eerst doen met de buurtvereniging alvorens we daarover uitspraken doen." Zoals ik gisteren dus al zei, we gaan weer dialogeren! En daarmee is dus de zaak van de baan en gaat het leven rustig (?) verder in Borgerhout.

Nogmaals, het is tijd voor actie!

10:29 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik kaart aan, ik kaartte aan, ik heb aangekaartttttt

Gepost door: GA | 12-03-10

De commentaren zijn gesloten.