13-04-10

De media liegen er weer op los...

De moord op Eugene Terre'blanche is nog niet goed verwerkt of de lastercampagne is al begonnen. De laastste berichtgeving luidt nu dat de leider van de AWB (Afrikaner Weerstands Beweging) zijn twee moordenaars heeft willen verkrachten. De advocaat van één van de twee criminelen stuurde dit verhaal plots de wereld in.

Opmerkelijk natuurlijk omdat de twee moordenaars zelf in eerste instantie verklaarden dat de moord om een geschil over achterstallige lonen zou gaan. 300 Afrikaanse Rand om precies te zijn. Het fabeltje van de advocaat werd al snel ovegenomen door de internationale media en de 'randmedia' zoals het ons welbekende AFF-blogje. Zij pakken daar vandaag mee uit.

Even snel als het fabeltje de wereld rond ging, even snel werden deze beweringen door de Afrikaanse gerechtelijke onderzoekers tegengesproken. Gisteren al. Dat AFF daar vandaag toch nog mee uitpakt verbaast me trouwens niet. Het zwartmaken van 'extreem-rechtse' figuren gaat zelfs na hun overlijden lustig voort. Zo kennen we de mensen van het AFF en consoorten wel.

Het is geen nieuw gegeven dat men de seksuele aard van overleden 'racisten' bovenhaalt. Denken we aan Pim Fortuyn die er overigens zelf voor uitkwam, maar denken we evenzeer aan Jörg Haider en zelfs aan Adolf Hitler. Al deze mensen werden afgeschilderd als homo's of op zijn minst seksueel geperveteerden. En waarom speelt de seksuele geaardheid ineens wél een rol bij onze linkse broeders? Niet omdat ze tegen homo's zijn natuurlijk, maar wél omdat ze ervan uitgaan dat de extreem-rechtse beweging anders zouden gaan denken over hun 'voorbeelden' dan voordien het geval was. Men probeert dus verdeeldheid te zaaien in het extreem-rechtse kamp. (wat zelden gelukt is overigens)

Buiten het zaaien van verdeeldheid wil de linkse kerk duidelijk de ogen afwenden van de kern van de boodschap die uitging van voornoemde figuren. Elkeen van van deze mensen had zijn specifieke boodschap. Door hen af te schilderen als geperverteerde, liefst homofiele en misschien wel pedofiele racisten met een zieke geest lijkt het wel of de boodschap van alle vier dezelfde was. Ze waren tegen vreemdelingen en wilden het blanke ras laten primeren boven alle andere rassen (zo wordt het toch telkens voorgesteld). Verder geen inhoud. En gesteund door de media en bepaalde lobbygroepen wordt deze manier van verplicht hokjesdenken onder de bevolking kracht bijgezet.

Ik wens de media veel succes met het verspreiden van hun leugens en fabeltjes, maar ik vrees dat dat geen effect zal hebben bij de blanke bevolking in Zuid-Afrika. Die is het namelijk beu dat bijna dagelijks één van 'hen' wordat afgeslacht met knuppels en machetes. Dat het ANC heeft aangekondigd de gerechtskosten te zullen betalen van de twee moordenaars van Terre'blanche zal niet echt positief bijdragen aan de gevoelens van de Boeren...

12:39 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |