15-12-08

EEN VAN MIJN BETERE MONTAGES

12:53 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DE 'VOX POPULI' AAN HET WERK IN LIER

In Lier heeft dit weekend het volk mogen spreken. Directe democratie zoals dat heet.

Via een referendum mochten de inwoners van Lier kiezen voor of tegen de plannen voor de herinrichting van de Grote Markt. Resultaat? 55% tegen 45% voor. Plannen verworpen. Maar niet voor de 'democratische' partijen...

Enkele reacties van de beschermelingen van de democratie...

- De bevolking onderschat:
"Tot enkele dagen voor het referendum dacht zowat iedereen in de politiek dat niet eens tien procent van de bevolking zou komen opdagen. Het wettelijk minimum voor een referendum."

- De bevolking nogmaals onderschat en aanzien als ongeïnteresseerde burgers:
"Tot op het laatste ogenblik werd gedacht dat de inwoners zich weinig aantrokken van wat met de Grote Markt werd uitgevoerd. "..." Maar nu blijkt dat de Lierenaar het zich wel aantrekt en dat hij bovendien een duidelijk beeld heeft van wat hij wil."

- De burgemeester van Lier trekt zich niet veel aan van de 'vox populi':
Marleen Vanderpoorten (Open VLD): "Spijtig dat ons plan niet goedgekeurd is. Ik stond er helemaal achter. Polls wezen de laatste dagen uit dat de uitslag wel eens 40-60 procent zou kunnen zijn. Dan ben ik toch verheugd dat we nog 45 procent halen, dat bijna de helft van de bevolking er eveneens achterstond. "..." Maar waarom stemde de meerderheid neen? "..." We zullen alleszins zo snel mogelijk met z'n allen rond de tafel moeten gaan zitten en kijken of het plan mits wijzigingen toch kan doorgaan. Of de burger met zijn neen-stem het bestuur wou afstraffen? Natuurlijk niet, het ging over de Grote Markt."

Men legt zich dus niet zomaar neer bij de beslissing van de meerderheid van de stemmen. De burgemeester probeert er zelfs van onderuit te muizen door enkele 'wijzigingen' aan het plan aan te brengen en het dan toch te laten doorgaan...

Zo denkt de 'gevestigde waarde' in dit land over het begrip democratie!

12:01 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-08

DE KLACHTEN VLIEGEN DOOR DE LUCHT...

Het zijn weer turbulente tijden voor het Vlaams Belang. Het ene kopstuk wordt vervolgd, een ander krijgt een klacht aan zijn been, het eerste kopstuk krijgt daaropvolgend een nieuwe klacht tegen hem en Roeland Raes wortd effectief veroordeeld. Het gerecht zal haar werk hebben!

Dat Frank Vanhecke zijn onschendbaarheid als Europarlementariër kwijt is weten we al even. De veroordeling zal dan ook wel niet lang op zich laten wachten. De volgende klacht is ondertussen al ingediend. Een Kameroenees voelt zich 'beledigd' omdat Vanhecke in een interview van meer dan een jaar geleden zei dat "de Franstaligen die zich in Vlaams-Brabant vestigen zich gedragen zoals een aantal kolonialen in de 19de eeuw, dat ze weigeren onze taal te respecteren, en dat ze ons eigenlijk beschouwen zoals een aantal kolonialen de 'petits nègres' beschouwden."

Ndjoko Gaspard, de indiener van de klacht, zal waarschijnlijk niet over het verstandelijk vermogen beschikken om in te zien dat het vergelijk van Vanhecke gaat over de toestand van de zwarte bevolking in de 19de eeuw die gekoloniseerd werd en de Vlamingen nu. Uiteraard zitten er achter deze klacht een aantal organisaties die deze neger politiek willen misbruiken. Racisme heet zoiets, maar dat zal zo niet begrepen worden door die organisaties...

Wat Raes betreft kan ik kort zijn. Hij is gepakt door het regime op aanzet van de joodse gemeenschap. De uitspraken die hij deed waren duidelijk en niet dubbel te interpreteren. Hij heeft de holocaust niet geminimaliseerd of ontkend in zijn uitspraken. De joodse gemeenschap zal zich echter door de uitspraak van de rechtbank uiteraard gesterkt voelen in haar (rechterlijke) daden en zal nu nog meer dan ooit elke 'verdachte' uitspraak aanhalen om mensen van hun vrijheid van denken en spreken te beroven. De jodenvervolging blijft op die manier een one-side-of-the-story-fenomeen. Elke kritische opmerking, elke poging tot heropening van wetenschappelijk onderzoek wordt de kop ingedrukt. Daarmee maakt men van een historische gebeurtenis een mythe. En mythes kunnen leiden tot politieke excessen waar de negationismewet een direct product van is.

"De enige remedie tegen bijgeloof is wetenschap."
H.Th. Buckle

12:34 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-12-08

ANCIAUX: DE MOL VAN VLAANDEREN

16:30 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-08

MOSLIMS: DE BARBAREN VAN DE 21ste EEUW!

Vandaag ben ik mee actie gaan voeren tegen het ritueel slachten van schapen door de moslims. Het hoeft geen betoog dat deze barbaarse praktijk - waarbij het de kunst is om de schapen onverdoofd te doden, dit onnodig lijden duurt gemiddeld een tweetal minuten - niet meer van deze tijd is en nog minder thuishoort in een Europa dat al sinds een 6 à 700-tal jaren de middeleeuwen verlaten heeft ...

In het kader van een mogelijke integratie van moslims in Europa zijn uiterlijke kenmerken zoals het ritueel slachten van dieren ter ere van Allah geen teken van de wil tot integratie. Temeer wanneer men bedenkt dat moslims een alternatief hebben voor de slachtingen. Zij mogen giften doen ter ere van Allah, waarbij ze minderbedeelden uit de maatschappij kunnen verblijden! Maar goed, zij kiezen blijkbaar massaal voor de bloederige optie van het slachten.

Dat de Stad Antwerpen - samen met nog een aantal andere steden in Vlaanderen waar veel moslims wonen - deze slachtpraktijken steunt door hen onder andere gratis slachtzalen ter beschikking te stellen verbaast me niet. Zolang de socialisten mee aan de macht zijn zal de moslims in dit land niets in de weg worden gelegd. Deze barbaarse 'gelovigen' zijn namelijk hun kiesvee.

Zolang het ritueel slachten wordt toegestaan zullen wij als rechts-conservatieven onze proteststem laten horen!

15:41 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-08

DE SINT IS GEEN MOSLIM! (AL DENKEN ZE DAAR IN BERCHEM ANDERS OVER...)

Sinterklaas komt eraan. Aanstaande zaterdag krijgt mijn dochtertje haar cadeautjes. Voor de kindjes is het altijd uitkijken naar deze dag! Maar tegenwoordig is het niet meer zo evident om Sinterklaas op een 'normale' manier te vieren. Een overzichtje.

Op de website van Rooms-katholiek Nieuws (RKnieuws.net) kon men lezen dat in de Antwerpse stadsscholen het kruis dat op de mijter van de Sint prijkt moet gemeden worden. Lees hier meer. Het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) gaf daar een zeer gepaste repliek op. Lees hier meer.

In de Weense (Oostenrijk) gemeentescholen is de Sint dan weer helemaal niet welkom! Lees hier meer.

Maar als je dacht alles gezien te hebben dan val je nu zeker van je stoel. Vorige week deed de Heilige man zijn intrede in Berchem. Uiteraard ging dit gepaard met het nodige feestgedruis en massa's kindjes. Maar wat kregen de kindjes als moraal mee? Dat de Sint een Goed Heilig man was die de arme kinderen en mensen troost bracht door middel van giften en geschenkjes? Neen. Men kon een Sinterklaas zien zitten op een praalwagen - tot daar alles in orde - die omgebouwd was tot... moskee! Indien u het niet mocht geloven dan kan u het zelf aanschouwen op de foto hieronder. Alle grenzen zijn nu verlegd. De Sint wordt met andere woorden een nieuw geloof toegeschreven! De Sint - zo moeten de kindjes gedacht hebben - is een moslim. Kan het nog gekker?12:11 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-08

DE MACHT VAN HET GELD...

In mijn vorige bericht plaatste ik nog een komiek beeld van Anciaux, vandaag wordt weer duidelijk wat Aniaux werkelijk wil.

Nadat Bettina Geysen ontslag nam als voorzitter van de Vlaamse Progressieven en nadat daarna de SP.a de mini-kartelpartner aan de deur zette brak er paniek uit. Geert Lambert vond het geen enkel probleem om met Vl. Pro. als onafhankelijke partij de straten af te schuimen op zoek naar stemmen en sprak zelfs over de terugkeer naar de naam Spirit. Bert Anciaux echter dacht daar anders over en mobiliseert nu zijn fractie in het Vlaams Parlement om hem bij te staan in deze moelijke tijden en om zelfs de terugkeer naar een kartel met SP.a te bewerkstelligen.

Maar wat is nu de motivatie van Anciaux om toch terug in die kartelformule te stappen? Zou hij zo emotioneel verbonden zijn met 'zijn' project dat hij het koste wat het kost toch wil zien overleven op 10 juni 2009? Heeft hij schrik zijn rode vrienden te verliezen die hij misschien gemaakt heeft binnen het kartel? Waar ligt toch die drang om zijn Vlaamse niet-links-niet-rechts-idealen van destijds nog dieper te begraven en voorgoed de kant van links-progressief Vlaanderen te kiezen?

De vraag is dus inderdaad: wat heeft Anciaux persoonlijk te verliezen bij een breuk van het kartel? Het antwoord is zeer eenvoudig: zijn ministerportefeuille! Anciaux is steeds minister kunnen worden en blijven terwijl hij altijd een partijtje vertegenwoordigde van slechts enkele procenten. Ze hebben bepaalde namen voor zulks een individuen... Anciaux zit in de politiek voor het geld. Niet meer, maar ook niet minder. En zolang geld en macht samen gaan zal Anciaux zich prostitueren bij elke partij om toch maar minister te kunnen blijven. 'Proggressief' staat hier niet (langer) gelijk aan vooruitgang. Alleszins toch niet voor de vooruitgang van het volk. De vooruitgang van de persoonlijke bankrekening is wat anders.

Yves Desmet van De Morgen laat dan weer een ander gezicht van de linkse kerk zien. Die van hun eigen linkse interpretatie van het begrip 'democratie'. Ik citeer uit zijn column 'Standpunt' van vandaag in het blad dat meer pagina's dan lezers heeft: "De partijraad van de Vl.Pro is niet tot die ene beslissing gekomen die zich nochtans logisch opdrong: de ontbinding van de partij. Want een partijtje dat in peilingen nauwelijks nog 1 procent scoort, is irrelevant als organisatie, behalve voor zijn eigen mandatarissen, kaders en personeel."

Een partij met nauwelijks 1 procent aan stemmen telt voor Desmet niet mee. Politiek draait met andere woorden rond de machtspartijen. Enkel en alleen die partijen mogen aan het spel meedoen. Het heeft geen zin om een eigen project te beginnen. Links Vlaanderen - ditmaal bij monde van Desmet - vindt dit 'irrelevant'. De linkse puzzel past perfect in elkaar want deze redenering kan je natuurlijk terugvinden bij Bert Anciaux die daar blijkbaar ook van uit gaat. Want ook hij wil perse bij een grote partij aanleunen en gelooft niet meer in een 'klein project'. Het liefst van al willen de linksen natuurlijk dat ze het hier volledig voor te zeggen hebben. Eén partij, met één leider... maar dan liefst zonder - eigen - 'volk'. Arm Vlaanderen...

14:50 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |