16-06-09

PIETERJAN

Een weekje voor de verkiezingen is mijn vrouw bevallen van ons tweede kindje. Een zoon deze keer, Pieterjan. Daarmee dat er sindsdien geen berichtjes meer verschenen op mijn blog. Daar zal dan ook spoedig verandering in komen.

14:45 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-05-09

HET DEMOCRATISCH GEHALTE VAN DE OPEN-VLD...

Beste vrienden, onderstaande tekst haalde ik van Facebook. Lees even mee. Deze vrouw kreeg een 'vriendschapsverzoek' zoals dat heet op Facebook van Brussels volksvertegenwoordiger Erland Pison. Zij was daar duidelijk niet mee gediend en plaatste dan maar onderstaande tekst (de weergave van haar mailverkeer met Erland) op haar persoonlijke Facebook-pagina. Lees en geniet. De domme arrogantie druipt er van af! A ja, klein detail, deze vrouw staat op de tweede plaats van één van de vele lijsten bij de komende verkiezingen voor de Open-vld...Het Vlaams Belang en de democratie: altijd lachen geblazen!Delen
26/05 om 1:14
Beste vrienden, zelden post ik mijn conversaties met wanhopig zoekende mannen op het net, maar deze is toch te leuk om jullie te onthouden. Ene Erland (nomen est omen zou ik zeggen) doet me deze morgen een hoffelijk aanzoek, oftewel een "friend request" zoals men dit heden ten dage pleegt te noemen in authentiek Vlaams.... Weliswaar met een oprechte boodschap: hij is kandidaat voor de komende verkiezingen voor het Brussels Parlement en is op zoek naar Vlaamse vrienden in Brussel! Eerlijkheid heb ik al altijd op prijs kunnen stellen, ja. Maar een deftige liberale jongedame is zelden gecharmeerd door Vlaamsche knechtjongens die bruusk met de deur in huis vallen. Dus luidde mijn antwoord als volgt:

Ik denk niet dat we ooit vrienden zullen worden, meneer Pison, en ik wens jou steeds minder vrienden toe. Als er straks in het Vlaams Parlement voor Brussel een VBer minder zal zetelen, zal dat dankzij mijn onophoudelijke inzet zijn om uw ploeg van gestoorde übermenschen wind uit de zeilen te nemen.
Ann Brusseel
2de plaats Vlaams Parlement - lijst 11 - Open vld

Niet zeer subtiel, inderdaad, bescheiden evenmin. Maar mijn bedoeling is duidelijk mijn grenzen te stellen. We zeggen het dagelijks aan minderjarigen die chatten: kom je gore venten tegen met foute bedoelingen, zwier ze dan METEEN uit je chatbox!! Gaat het hier over een mening? Nee! MIJN GRENZEN, punt. Maar hoe draaien die nette VBers het, die een mooie affiche gemaakt hebben met een schattige golden retriever, zo blond als Marie-Rose Morel (toen ze nog haar had)? Denk je nu dat die dekselse Erland iet of wat van zijn über-sokjes geblazen was? No way! hier komt ie:
Dag Ann,
Bedankt voor je berichtje. Ik zie dat je ook politiek actief bent. Persoonlijk vind ik dat altijd knap in deze tijden van onverschilligheid. Beter een mening, dan geen mening. En is democratie niet net een georganiseerd meningsverschil? Veel succes in de verkiezingen alleszins!
vriendelijke groeten,
Erland

Fascisten en de democratie, verhaal van middel en doel. Tijden van onverschilligheid? Bullshit. Iedereen heeft wel zijn / haar zorgen, dat is me tijdens de voorbije campagneweken al opgevallen. Wanneer het Vlaams Belang het over de meerwaarde en de noodzaak van de democratie heeft, huiver ik altijd. De retoriek, de massapsychologie, de gigantische leugen.... MIJN MISSIE NR 1 VOOR 7 JUNI: HET VLAAMS BELANG EEN KOPJE KLEINER MAKEN! HELP MIJ AUB MEE!!

Liefs,
Ann

Om de reacties te volgen (die om de vijf minuten stasigewijs gecensureerd worden) klik hier: http://www.facebook.com/note.php?note_id=194544070520&...

10:37 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-05-09

Bloemenneerlegging voor François Budts

Vlaams Belang herdenkt op vrijdag 29 mei om 11.30 uur met een bloemenneerlegging de brutale overval op François Budts aan zijn woning in Borgerhout (Kattenberg 68)

François Budts, 73 jaar, overleed vrijdag in het Stuivenberg-ziekenhuis tengevolge van zijn verwondingen, opgelopen bij een gewelddadige overval drie weken eerder. De heer Budts werd door twee mannen in zijn inkomhal overvallen. Ze stalen zijn portefeuille. Hij werd geslagen tot hij de code van zijn bankkaart gaf en werd door de daders bewusteloos op de grond achtergelaten. Hij geraakte in coma en zou het ziekenhuis nooit meer verlaten. De Antwerpse politie heeft in het kader van deze zaak twee mensen opgepakt, een meerderjarige en een minderjarige. Het parket communiceerde over deze zaak niet met de media in de hoop dat er nooit ruchtbaarheid aan zou worden gegeven. In hun ogen wellicht slechts een 'fait divers'.

Het Vlaams Belang zal vrijdag 29 mei om 11.30 uur in aanwezigheid van de familie bloemen neerleggen op de plek van de overval, aan de woning van François Budts, Kattenberg 68 in Borgerhout. Het Vlaams Belang wil met deze bloemenneerlegging de heer Budts, maar ook alle andere slachtoffers van de criminaliteit, herdenken. Gewelddadige overvallen, woninginbraken, handtasdiefstallen,... het loopt weer de spuigaten uit. De overheid ligt er schijnbaar ook niet echt wakker van. Het Vlaams Belang wil korte metten maken met de hoge jeugdcriminaliteit in Antwerpen.

De aanpak van criminaliteit - en vooral van de jeugdcriminaliteit - moet na 7 juni absolute prioriteit krijgen. Veiligheid is en blijft een belangrijke prioriteit voor een overheid dat werk wil maken van meer leefbaarheid. Via de toepassing van het zerotolerantieprincipe en via een normstellend en -herstellend optreden wil het Vlaams Belang dat de criminaliteit fors teruggedrongen wordt. Het Vlaams Belang pleit voor een "actieplan aanpak jeugdcriminaliteit". Het wordt tijd om te breken met de lakse jeugdcriminaliteitswet. Er moet eindelijk werk gemaakt worden van een streng jeugdsanctierecht waarbij de rechter verplicht wordt om rekening te houden met de zwaarte van de feiten. Jonge criminelen mogen niet langer hun straf ontlopen, maar dienen heropgevoed te worden in een jeugdgevangenis. Er zal de komende jaren dan ook voor een hogere opvangcapaciteit moeten gezorgd worden.

Kom mee François Budts herdenken en toon uw solidariteit met de slachtoffers van criminaliteit. Kom op voor een harde aanpak van de criminaliteit in ONS land.

Filip Dewinter

15:07 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-09

CAMPAGNE TEGEN CRIMINALITEIT

15:04 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-09

Belgicisten en NVA'ers: één front

Belgicisten en NVA'ers: een front

Brusselse lijstverbinding is verarming van de democratie

Belgicisten en N-VA’ers : één front ? Marxisten en liberalen : één strijd?

Brusselse lijstverbinding : verarming van de democratie.

Het Vlaams Belang neemt akte van de lijstverbinding tussen 10 Vlaamse partijen die opkomen voor de verkiezingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Blijkbaar hebben partijen zoals PVDA+ en ook de N-VA toegegeven aan de chantage van Open VLD en CD&V : meestappen in de lijstverbinding van de machtspartijen, in ruil voor een handtekening om te kunnen opkomen. Het systeem van lijstverbindingen werd trouwens met slechts één enkel doel in het leven geroepen : het counteren van de grootste Vlaamse partij in Brussel: het Vlaams Belang. Het mag dan ook duidelijk zijn dat bijvoorbeeld de Open VLD niet de nodige handtekeningen heeft gegeven aan de PvdA+, BUB en SLP om deze partijen te helpen, maar wel om schaamteloos de stemmen van deze dwergpartijen in te pikken.

Dit alles creëert in een Brussel een meer dan absurde situatie. Wie er stemt voor de communistische PvdA+ geeft zijn stem de facto aan de liberale Open-vld. Wie stemt voor de Vlaamse N-VA geeft zijn stem dus ook aan de extreem Belgicistische BUB of de CD&V.

Het resultaat van dit alles is een enorme verarming van de democratie. De Brusselaar heeft – ondanks een enorm aanbod aan lijsten – nog slechts de keuze tussen drie partijen : Vlaams Belang, LDD, en de Grote Pot Nat.

Deze lijstverbinding die extreem-links en liberaal, maar ook Belgicisten en N-VA’ers samenbrengt, toont aan dat een maand voor de verkiezingen de angst voor een nieuwe verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang in Brussel er bij de traditionele machtspartijen diep in zit.

Dominiek Lootens - Fractievoorzitter Vlaams Belang Vlaamse Gemeenschapscommissie
Frédéric Erens - Brussels Volksvertegenwoordiger

12:31 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-09

DRUGS? NEE BEDANKT!

Voorbije zaterdag verzamelden naar jaarlijkse traditie de junkies van Trekt Uw Plant op de Vrijdagmarkt in Antwerpen. Een vijftigtal onfrisse individuen probeerden de wereld ervan te overtuigen dat het gebruik van cannabis gelegaliseerd dient te worden.

Normaal gezien voert VBJ (Vlaams Belang Jongeren) tegen deze jaarlijkse dwaasheid een kleine protestactie waarbij een spandoek wordt ontrold en een pamflet wordt bedeeld met de niet mis te verstane boodschap "Drugs, trap er niet in!". Toegegeven, elk jaar dezelfde boodschap met telkens dezelfde spandoek en dito pamflet is misschien niet echt origineel, maar géén actie voeren en de junkies voor één dag de Vrijdagmarkt laten innemen zonder daartegen op te treden als rechtse jongerenpartij is uiteraard geen optie. Maar goed, we zullen de verkiezingscampagne maar als excuus aanvaarden...

De Autonome Kameraden - door mij verkeerdelijk als rechts bestempeld in een voorgaand artikel - waren echter wel op het appel! Samen met Vlaams Belangkandidaten voor het Vlaams Parlement Pieter Huybrechts en Sandy Neel voerden zij wél actie tegen deze onverlaten van onze maatschappij. Lees hier hun verslag. Pieter en Sandy krijgen bij deze dan ook zeker mijn voorkeurstem aangezien zij het niet nalieten om de boodschap van het Vlaams Belang voorbije zaterdag over te brengen. Drugs? Nee bedankt!

Als volgend jaar - wanneer de kiesstrijd gepasseerd is -VBJ terug actief is en de AK eveneens een actie plant, zijn de activoerders tégen drugs misschien wel met meer dan de actievoerders voor drugs. Hopelijk kunnen we tegen het jaar dat daarop volgt de Vrijdagsmarkt terug zuiver houden tijdens de maand mei. De buurt aldaar zal het ons niet kwalijk nemen!

16:32 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-09

CM IS BOOS!

Spectaculaire groei Vlaams & Neutraal Ziekenfonds: een doorn in het oog!

Blijkbaar is de ledengroei met ruim 6,5 % in 2008 van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds voor sommige ziekenfondsen een doorn in het oog.

Zo vond een bekend ziekenfonds het nodig om naar aanleiding van een eerder onschuldig artikel in het ledenblad van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds klacht in te dienen bij de Controledienst voor de Ziekenfondsen.

Aanleiding van de klacht is het feit dat het ziekenfonds een oproep deed aan zijn leden om geïnteresseerde mogelijke nieuwe klanten aan te brengen en deze tekst afsloot met de woorden "wij vergeten deze steun zeker niet!".

Deze slotzin drukte enkel onze dankbaarheid uit tegenover onze betrokken leden en hield uiteraard geen belofte in tot enig financieel of materieel voordeel, wat overigens bevestigd werd door de verklaringen van enkele "verhoorde" leden...

Aangezien deze passus mogelijk als "bedrieglijke reclame" zou kunnen worden geïnterpreteerd, kan de Controledienst een sanctie uitspreken tot 12.500 euro.

We stellen ons écht de vraag of er geen belangrijkere zaken te regelen zijn...

Ook de vermelding dat het ziekenfonds "het snelst groeiende ziekenfonds van Vlaanderen" is, zou -omwille van het vergelijkend karakter- strafbaar zijn.

Vraag is of het feit dat het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds als enige ziekenfonds resoluut ijvert voor de splitsing van de volledige ziekte- en invaliditeitsverzekering niet de ware reden is voor deze tergende aanklacht. Wordt onze vrije mening in het belang van de Vlaamse bevolking binnenkort ook strafbaar?

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds zal zich echter door niemand de mond laten snoeren en roept de kandidaten voor het Vlaams Parlement op om de Vlaamse bevoegdheden inzake gezondheidszorg en welzijn maximaal in te vullen en de intussen beruchte resoluties uit 1999 eindelijk te realiseren.

Onder het motto "Splits zelf de sociale zekerheid! Word lid van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds" roept het V&NZ de Vlaamse bevolking tenslotte op -om in tegenstelling tot sommige verkiezingsbeloften- effectief tot daden over te gaan...

Bel gratis 0800-179 75 of www.vnz.be.

15:07 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |